WWF Belgium lanceert campagne rond ecologische verbinding

WWF Belgium Lynx.png

WWF België lanceert originele campagne over ecologische verbinding. "Of het nu gaat om een verbinding op LinkedIn, WiFi, of in de natuur, goede verbindingen zijn essentieel", zegt de campagne van WWF-België. Ze helpen de natuurgebieden te verbinden, zodat wilde dieren in België een duurzame toekomst hebben. Een innovatieve manier om hun boodschap in de spotlight te zetten met een fondsenwervende vraag op het einde.

Wilde natuur is dichterbij dan je denkt. Met de terugkeer van dieren zoals de otter, de wolf en de lynx in België, is het cruciaal om hen alle kansen te geven om hier te gedijen. Deze dieren spelen een belangrijke rol in het beschermen en herstellen van de natuur, wat uiteindelijk ook ons ten goede komt. Een groot probleem waarmee deze soorten worden geconfronteerd, is het gefragmenteerde landschap van ons land. Ze kunnen niet naar plekken gaan waar ze andere individuen kunnen ontmoeten om een duurzame populatie op te bouwen. Verbonden natuurlijke gebieden zijn essentieel.

WWF België heeft dit probleem aangepakt door een uitgebreide campagne op te zetten. Het doel van de campagne is niet alleen om bewustzijn te creëren, maar ook om fondsen te werven voor veldprogramma's die natuurlijke verbindingen herstellen en beschermen.

Hoe De Campagne Werkt

WWF-België werkt aan het creëren van een positieve publieke opinie over ecologische verbindingen. Ze doen ook onderzoek naar de mogelijkheden en beperkingen van het herstellen van deze verbindingen. Dit onderzoek is cruciaal om effectieve en haalbare oplossingen te vinden.

Een belangrijk onderdeel van de campagne is ook het werven van fondsen. Deze fondsen zijn nodig om veldprogramma's te financieren die directe actie ondernemen om natuurlijke verbindingen te herstellen. Dit kan variëren van het aanleggen van ecoducten tot het verbeteren van bestaande habitats.

Creatieve Visualisatie van Verbinding

Om de boodschap van ecologische verbinding duidelijk en begrijpelijk te maken, heeft WWF-België de hulp ingeroepen van creatief branding agency kpot. Binnen twee dagen presenteerden zij meerdere concepten, waarvan er één werd gekozen. Dit concept gebruikt een aanpassing van de Google Chrome T-rex  naar een lynx die obstakels tegenkomt. Deze visuele representatie maakt de realiteit van gefragmenteerde natuur direct duidelijk.

Goede Verbinding = Sleutel tot Succes

"Of het nu gaat om een verbinding op LinkedIn, WiFi, of in de natuur, goede verbindingen zijn essentieel", zegt de campagne van WWF-België. Ze helpen de natuurgebieden te verbinden, zodat wilde dieren in België een duurzame toekomst hebben.

Bekijk hier het campagne filmpje. 

Wordt jouw organisatie ook partner?

Fundraisers Belgium heeft een netwerk van partners die co-branden met ons
kwaliteitsnetwerk aan beslissingsnemers in de fondsenwervingswereld. Stuur een mail naar

info@fundraisersbelgium.be als je graag meer info wil over partnerschap met onze vereniging.