Vakdag Fondsenwerving: 'Vooruit! Hoe dan?' op 17 september in Utrecht

Theaterzaal Beatrix Theater - Vakdag 2023.jpg

Artificiële intelligentie, digitalisering, beperking van de giftenaftrek, kritische gevers, desinformatie, hackers, komende bezuinigingen en een tekort aan personeel: er komt heel wat op je af als fondsenwerver. Je wil vooruit, maar hoe dan? Hoe ga je zorgen dat je de goede stappen zet, samen met je collega’s, vrijwilligers, beneficiënten, partners en gevers? Dat je doelgerichte keuzes maakt? Dat je campagnes écht aanslaan?

'Vooruit! Hoe dan?' Dat is het thema van de Vakdag Fondsenwerving dit jaar in Nederland.

Hoofdsprekers 

Theaterzaal Beatrix Theater - Vakdag 2023Net als vorig jaar is de grote theaterzaal van het Beatrix Theater het podium waarop de hoofdsprekers zullen optreden. Futurist en trendwatcher Richard van Hooijdonk zal de dag aftrappen met een energieke presentatie over de mogelijkheden van AI en technologie. Hij voorziet veranderingen waar goede doelen snel in mee moeten gaan. War Child Nederland-oprichter, sociaal ondernemer en vredesactiviste Willemijn Verloop is slotspreker. Haar valt een gebrek aan ondernemerschap bij goede doelen op. We spreken haar over haar drijfveren, ambitie en visie. Ze belooft de Vakdagbezoekers een spiegel voor te houden die hun visie blijvend kan veranderen!

Programma

  • Tal van workshops en panels over fondsenwervende technieken (o.a. particulieren, bedrijfsleven, vermogensfondsen), marketing en digitalisering, en actuele thema’s die spelen in de filantropische sector. Leer van deze interactieve sessies, met cases uit een breed spectrum van de non-profit sector.
  • Een netwerkplein waar leveranciers en brancheorganisaties zich presenteren en je collega’s van andere organisaties kunt ontmoeten.
  • Nieuw zijn dit jaar de ‘Community Tables’: aan deze tafels worden in kleine groepjes de prangende vragen van bezoekers besproken.

Voor wie is de Vakdag fondsenwerving? 

De Vakdag fondsenwerving is hét jaarlijkse event voor iedereen die impact wil maken via fondsenwerving, communicatie, marketing en (vrijwilligers)management. Deelnemers komen uit diverse sectoren: cultuur, natuur, dieren en milieu, gezondheidszorg, sport, wetenschap en onderwijs, welzijn en ontwikkelingssamenwerking. Het is een dag bestemd voor fondsenwervers, managers, directeuren, consultants en wetenschappers. Maar ook mensen die werkzaam zijn bij sponsors of vermogensfondsen zijn van harte welkom.   

Alle info vind je hier: https://www.vakdagfondsenwerving.nl/programma

Wordt jouw organisatie ook partner?

Fundraisers Belgium heeft een netwerk van partners die co-branden met ons
kwaliteitsnetwerk aan beslissingsnemers in de fondsenwervingswereld. Stuur een mail naar

info@fundraisersbelgium.be als je graag meer info wil over partnerschap met onze vereniging.